Legends of Honor

1 032x 144x

Líbí se vám hra Legends of Honor? Sdílejte ji s přáteli.

URL hry

Odkaz s obrázkem

Vložit hru do stránek

1080x720 (standardní)


O hře
Komentáře (28)
Překladač

Legends of Honor

449 163×
Ovládání hry: myší, přepnutí na fullscreen v pravím horním rohu

Legends of Honor je středověká strategická MMO hra vyvinutá renomovanou společností Goodgame Studios z Hamburgu. Podaří se německému vývojáři navázat na fantastické úspěchy dnes již legendárních titulů Goodgame Empire nebo Big Farm a stane se i hra Legends of Honor hitem internetu? V úvodu článku popíšeme herní základy. Dále se budeme věnovat strategii pro obranu pevnosti a přípravu útoků. Bez povšimnutí nenecháme ani význam herní diplomacie. Na závěr prozradíme užitečné herní tipy a vyřkneme nad hrou Legends of Honor konečné hodnocení.



Herní základy


Hlavním prostředím hry Legends of Honor je středověké opevněné město, které musíte řádně spravovat. Srdcem města je hlavní pevnost, kterou můžete postupně zvětšovat. V průběhu hry budete mít možnost posouvat městské hradby a tím rozšiřovat plochu pro výstavbu městské infrastruktury. Ve městě žijí vaši lidé a vojáci. Ve spodní části obrazovky se nachází ovládací lišta, přes kterou se dostanete k nejdůležitějším herním módům (mapa světa, výstavba, vojenské, přehled hrdinů a další). Vlevo dole najdete seznam úkolů, za jejichž plnění můžete dostávat různé odměny. Vlevo nahoře je uvedeno množství surovin a míra spokojenosti obyvatel. Nahoře uprostřed zjistíte body zkušeností a úroveň cti a vpravo nahoře můžete měnit nastavení hry.

Základním předpokladem k úspěšnému rozvoji města je dostatek surovin. Ze začátku budete potřebovat zejména velké množství dřeva a kamenů. Pro výstavbu vysoce pokročilých budov budete v dalších fázích hry potřebovat ještě železo a síru. Dřevo získáte výstavbou dřevorubecké chaty, kamení produkuje výstavba kamenolomů. Tyto suroviny můžete těžit i ručně klikáním myší do lesa nebo na skály za městskými hradbami. Protože suroviny získáváte pomocí lidské síly vašich obyvatel, nesmíte zapomenout, aby byl ve městě dostatek potravin. Ty se produkují výstavbou statků. Aby se vaši lidé měli kde ubytovat, nezapomínejte na výstavbu domů, díky kterým budete moci vybírat daně. Ty se vybírají v městské pokladnici, kterou rovněž musíte vybudovat. Jakmile se nad pokladnicí zobrazí symbol stříbrné mince, můžete uskutečnit výběr daní kliknutím na symbol mince. Tím se zvýší stav vašich financí, který je uveden v levém horním rohu herního okna. Finance jsou nezbytné zejména pro vybudování silné armády. Bonusovou měnou jsou ve hře Legends of Honor drahokamy, které můžete získat buď plněním různých misí nebo zakoupením v obchodě. Finance a drahokamy jsou společné pro všechna města, zatímco ostatní suroviny se počítají každému městu zvlášť.

Důležitým aspektem úspěšného středověkého města je rovněž míra spokojenosti obyvatelstva. Výstavba domů a případné poškození města po bitvě spokojenost obyvatelstva snižují, výstavba dekorací spokojenost obyvatel zvyšuje. Spokojenost obyvatel ovlivňuje rychlost výstavby budov, výroby surovin i rychlost verbování vojenských jednotek, proto se vždy pokuste udržet spokojenost obyvatel na co nejvyšší úrovni. Procento spokojenosti obyvatel odpovídá produktivitě. Například se spokojeností 120% dosáhnete rychlosti produkce 120% a podobně.



Vojenská průprava


Jak již bylo uvedeno, žádné středověké město se neobejde bez důmyslné armády. Ve hře Legends of Honor je nutné připravit se na trojici základních vojenských úkonů. Patří mezi ně verbování jednotek, obrana hradu a útok na nepřátelská vojska. Abyste však mohli pomýšlet na vojenská tažení, budete nejprve potřebovat vojevůdce nebo chcete-li hrdinu! Přehled hrdinů zobrazíte kliknutím na položku údaje o hrdinovi ve spodní liště. Hrdinové jsou velitelé vašich vojsk a mají tedy za úkol bránit město nebo útočit na nepřátelská vojska. Vojenské jednotky vytvoříte v kasárnách. Jakmile jsou jednotky hotové, zůstávají v hradu. Pro přiřazení jednotek k hrdinovi přejděte ve spodní liště na údaje o hrdinovi a na kartu jednotky. Požadovaný počet jednotek přesouvejte z hradu k hrdinovi a naopak. V dílně můžete vyrábět posílení jednotek ve formě obranné nebo útočné výzbroje. Obrannou výzbroj je výhodnější uchovávat ve hradu pro obranu města. Útočnou výzbrojí můžete vybavit hrdinovy jednotky před útočnými výpravami. Vojenské jednotky můžete takřka neomezeně vylepšovat v budově zbrojnice. Posílení jednotek (výzbroj) vylepšujte v kovárně. Abyste pro každý vojenský úkon nemuseli navštěvovat pokaždé vybranou vojenskou budovu zvlášť, usnadní vám orientaci ve vojenských činnostech záložka "vojenské" ve spodní liště.

Vydejme se tedy do boje! Klikněte ve spodní liště na mapu světa. Pro pohyb hrdiny klikněte v mapě na místo, kam se hodláte dostat a volbu potvrďte kliknutím na "přesunout". Pro útok na nepřátelský hrad se přesuňte do těsné blízkosti hradu a zaútočte. Před zahájením útoku se zobrazí plán bitvy skrze který poznáte s jakou útočnou silou budete v bitvě disponovat proti soupeřově obranné síle. Není výhodné útočit na příliš slabé hrady, neboť díky těmto zbabělým útokům přijdete o část svojí cti. Pro útok si vybírejte hrady na podobné nebo vyšší úrovni. Kromě hradů můžete útočit i na jiné hrdiny, kteří zrovna putují po mapě. Pro získání surovin a zvýšení respektu lze provádět útoky na záškodníky, což jsou počítačem vytvoření hráči rozmístění náhodně na mapě.

Ve hře je velmi důležitou hodnotu celková čest, která se získá právě při vyhraných bitvách proti ostatním hrdinům nebo jejich hradům, ty však nesmí být oproti vám na příliš nízké úrovni. Body cti nezískáte ani při útoku na neobsazený hrad. Pro vystopování vhodných adeptů na útok lze využít záložku "žebříčky" v pravém spodním rohu nad chatem. Hledejte hrdiny, kteří jsou na podobné úrovni a nejsou vzdáleni dále než 120 políček. Zapamatujte si jméno hráče a na mapě ho vyhledejte přes ikonku lupy ve spodní liště. Následně můžete zahájit útok! Dokážete se díky vyhraným bitvám umístit v celkovém žebříčku na co nejvyšší pozici?



Diplomacie


Diplomacie je nedílnou součástí hry Legends of Honor. Na začátku hry si vyberete za jakou ze tří možných frakci chcete soutěžit. V rámci každé frakce můžete vstupovat do aliancí, kde se setkáte s ostatními hráči, se kterými můžete následně koordinovat jak obranné tak útočné strategie. Můžete rovněž založit vlastní alianci nebo změnit zvolenou alianci za jinou v rámci aktuální frakce. Změna frakce je rovněž možná, avšak automaticky budete vyloučeni z vaši aliance a zároveň přijdete a všechny body cti. Jakmile jste v alianci, je výhodné přesunout svoje město blíže k dalším aliančním členům, neboť máte v případě napadení vašeho města k dispozici pomocnou sílu ke své obraně.

V pokročilejších fázích hry se vám zpřístupní další 2 království, která budou spadat do vašeho impéria. Hra začíná ve Vyšším království, dále se vám zpřístupní Pohoří ledové bouře a nakonec Temné močály. Mezi jednotlivými říšemi si můžete přeposílat suroviny a vojenské jednotky. Pohoří ledové bouře vám zpřístupní těžbu železa, které je nezbytné pro výstavbu budov vyšší úrovně. Temné močály umožní získávat síru, která je potřeba pro nejvyspělejší vylepšení.



Herní tipy


1.) Plňte herní úkoly z přehledu v levém spodním rohu, abyste získávali bonusy a zkušenosti, díky kterým se bude zvyšovat vaše úroveň.

2.) Postavte univerzitu a dokončete výzkum sběru dřeva a kamení, následně získáte kliknutím do lesa nebo na skálu místo jednoho kusu surovin dva kusy.

3.) Před bitvou prozkoumejte terén, abyste zjistili, jaký typ jednotek (jezdectvo, pěchota nebo střelci) je na daném místě zvýhodněn. Podle informací o terénu vyšlete do bitvy svého hrdinu vyzbrojeného zvýhodněnými jednotkami.

4.) Rozšiřujte hradby jak jen to půjde a na volných místech budujte dekoraci, aby vaši lidé vykazovali co nejvyšší produktivitu.

5.) Jakmile se vám odemkne nové království, neváhejte s vylepšením budov alespoň na 4. úroveň.

6.) Postavte nemocnici, abyste mohli léčit raněné vojáky.



Hra Legends of Honor od nás získává 90%. Jedná se o velmi zdařilou a propracovanou MMO strategii. Pozitivně hodnotíme možnost navazovat kontakty s ostatními hráči v rámci aliancí a koordinovat s nimi herní činnosti. Hra disponuje skutečně vytříbenou grafikou, která vynikne i na monitorech s ultra HD rozlišením. Legends of Honor má jistě potenciál stát se světovým trhákem neboť je precizně lokalizovaná do 29 světových jazyků. 10% dolů odebíráme za občasné zpoždění při načítání odměn za splněné úkoly. Odměny se načtou až po novém přihlášení do hry. Dále by ve hře mohla být možnost manuálních bitev, kde by byla šance porazit i silnější soupeře.


Hodnocení redakce: 90% - Legends of Honor

Recenze publikována: 27.4.2016
Další

Nejnovější hry

Big FarmBig Farm
100x před 12 hodinami
Scooby-Doo: Funfair ScareScooby-Doo: Funfair Scare
203x před 15 hodinami
Super Number DefenseSuper Number Defense
372x před 23 hodinami
Slope 3 OnlineSlope 3 Online
514x před 2 dny

Nejhranější hry včera

Tvoje posledně spuštěné hry

Žádné hry zatím nebyly spuštěny.

Nastavení © 2004 - 2024 Superhry.cz ® - Online hry zdarma
Online hry MMO Hry Nápověda, Podmínky použití Kontakt & Přidání hry
toplist
PŘIHLÁŠENÍ
Uživatel:
Heslo:
Login

Obnovení hesla Nová registrace